Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alles begon met enkele oud-leerlingen van het Peter Stuyvesant College (PSC, nu Kolegio Alejandro Paula, KAP) die een kleine reünie op de school wilden organiseren.

F04OP PSC reünie groots aangepaktToen ze met de rector van KAP spraken om de benodigde toestemming te vragen, werd duidelijk dat de school graag gebruik wilde maken van de hulp van oud-leerlingen, bijvoorbeeld bij de digitalisering, wat een grote uitdaging is voor de school. ,,Dit zorgde ervoor dat het karakter van de reünie veranderde en de groep organiserende vrienden met het idee kwam om naast een grootse reünie ook een fondsenwerving te organiseren om de school te helpen met een digitaliseringsproject”, zo is deze week in een persconferentie bekendgemaakt. Zo werd een commissie gevormd, bestaande uit oud-leerlingen van het PSC uit verschillende decennia. Het doel is om een grote reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen die PSC, KAP en ook het avondlyceum hebben bezocht en verlaten hebben met of zonder diploma.
,,De deuren openen op 3 augustus om 19.30 uur waar klasgenoten elkaar kunnen ontmoeten tot 22.30 uur. Daarna volgt een verrassing voor alle voormalige docenten van PSC. Zij zullen een uitnodiging ontvangen, maar verzocht wordt ook of oud-leerkrachten contact kunnen opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ,,Na de grote reünie volgt er tot 1.00 uur muziek van DJ’s die de school hebben bezocht, zoals DJ Arti Liqui Lung, DJ Sean de Boer, DJ Reagan Nahorst, DJ Leannon Rumay, MC Morgan Isenia, Tito Doran en Hugo Lew Jen Tai. Er zal ook een speciale presentatie zijn van de PSC Band, die allerlei muziekgenres zal spelen en bestaat uit oud-leerlingen Irma Philbert, Charlotte van Blarcum, Gilon Westmaas, Raymond Meit, Rensley Pinedo, Harlan de Haas, Ray Maharay, Joel Conradus, Chinto Pantophlet en meer”, zo is uit de doeken gedaan.
De organiserende commissie bestaat uit Nathaniel Zoetrum, Marie-Denise Hoyer-Henriquez, Maureen Merite-Stüger, Nohraya Godfried, Clark Russel, Marcelino Chirino en Steven Liqui Lung. Om alle kosten te dekken moet een entreekaart worden gekocht van 30 gulden. Donaties zijn ook welkom.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.