Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een brief aan hun leden hebben Apri-voorzitter Gherrel Remilia en PWFC-voorman Angelo Meyer laten weten zelf tevreden te zijn met de deal die overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) heeft bereikt met Oryx.

Oryx,,Op 1 juli hebben de vakbonden Apri en PWFC de ceremonie bijgewoond waarbij RdK en Oryx Midstream een akkoord hebben bereikt over de huur van onze raffinaderij en Bullenbaai. Met dit akkoord hebben de partijen een mogelijkheid gecreëerd om in de komende maanden een soepele overgang voor de werknemers te realiseren en tevens de belangrijke details af te ronden die nodig zijn voor de volledige operatie van de raffinaderij en Bullenbaai.”
Apri en PWFC blijven naar eigen zeggen ‘positief’ en zullen ook ‘volledige medewerking verlenen’ in het proces dat nog moet plaatsvinden, ‘in het belang van de werknemers’. ,,Tevens kondigen wij aan dat alle werknemers van CRU (Curaçao Refinery Utilities, dochteronderneming van RdK, red.) hun huidige arbeidsvoorwaarden behouden, tot het moment van de overgang.” De vakbonden zullen aan tafel zitten met partijen en op het juiste moment informatie verstrekken.
,,Op deze manier feliciteren Apri en PWFC de regering van Curaçao en RdK met het werk dat is verricht en wensen zij het team wijsheid toe om het traject succesvol af te ronden”, aldus Remilia en Meyer in een brief van 5 juli aan de leden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.