Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Stichting Nos Teatro Kòrsou is nu een feit!”, schrijven de initiatiefnemers. Op 20 juni 2024 is de stichting bij notariële akte opgericht.

NosTeatro1Het bestuur bestaat uit Tania Kross (voorzitter), Johan Boonekamp (secretaris) en Candice Henriquez (penningmeester). Samen met Sherry-Ann Sprock (management) en Marina den Braber (HR) gaan zij werken aan de oprichting van een theater en de bevordering en verduurzaming van podiumkunsten op Curaçao. ,,We gaan er iets moois van maken!”
Het Antilliaans Dagblad leest in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK) dat de ‘bedrijfsomschrijving’ als volgt luidt: het stimuleren van kunst en cultuur op Curaçao in het algemeen en het creëren van een toegankelijke culturele infrastructuur die duurzame groei van de kunst en cultuurscène op Curaçao bevordert.
De kersverse stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het met stakeholders realiseren van het ‘Nationaal Theater Curaçao’; het realiseren van een of meerdere ontmoetingsplaatsen waar kunstenaars, theatermakers en musici samenkomen om ideeën uit te wisselen, samenwerkingen aan te gaan en van elkaar te leren; het bieden van ondersteuning aan artiesten door middel van trainingen en projecten; het in samenwerking met lokale scholen en onderwijsinstellingen bieden van een platform om kennis en passie voor kunst over te dragen aan de volgende generatie; het bevorderen van projecten die bijdragen aan een positieve verandering en het welzijn binnen de gemeenschap van Curaçao en het bevorderen van cultureel toerisme.

‘Creatieve industrie’ als nieuwe zuil...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.