Van onze redactie
Willemstad/Rotterdam - ,,Kore, kore!” klinkt het aanmoedigend op het veld. Economiestudent Ian uit Curaçao trekt een sprint van het tweede naar het derde honk. Wordt het een homerun voor Ian? In ieder geval wordt hij tot ‘man of the match’ gekroond door Diegomar Markwell. Hij krijgt een mooi shirt cadeau en natuurlijk de eeuwige roem.

HonkbalclinicDiego Markwell is de Curaçaose oud-pitcher en eigenlijk man of the match. Met geduld, humor en enthousiasme leidt hij de clinic die door WeConnect is georganiseerd op deze mooie zaterdagmiddag. Na weken van regen breekt eindelijk de zon door op Neptunus, de softbal- en honkbalclub waar professional Markwell ruim 200 wedstrijden speelde. De Rotterdamse club ontvangt de studenten met open armen; er zijn snacks en na afloop koude drankjes. Al het sportmateriaal wordt ter beschikking gesteld.
Markwell aarzelde geen moment toen hem gevraagd werd deze clinic voor Caribische studenten te organiseren: ,,Ik vind het leuk om met jonge mensen aan de slag te gaan en dit is een fijne groep!” Hij legt uit hoe je een bal vangt en slaat, hoe je je in het veld moet bewegen en waarom een goede warming-up belangrijk is. Rekken, strekken en rennen dus voor de soms wat stijve studenten. De deadlines voor de scriptie, de laatste loodjes voor het tentamen; het is allemaal even vergeten.
Na de oefeningen met vangen en de eerste geslagen ballen is het tijd voor een wedstrijdje. Geneeskundestudent Camille uit Curaçao slaat de bal keihard achter in het veld. Met zijn lange benen haalt hij makkelijk een homerun. Tirzah, afgestudeerd orthopedagoge uit Bonaire, tuurt in de lucht om de bal te vangen. Het lijkt makkelijk maar dat is het niet! De Curaçaose Romain, inmiddels marineofficier, toon zich fanatiek.
WeConnect-manager Tanja Fraai is na afloop heel tevreden: ,,We organiseren dit om de studenten inspiratie mee te geven. Juni is een ontzettend drukke maand voor ze en toch staan ze hier vanmiddag. Diego weet de mindset van topsport goed uit te leggen; ze steken er iets van op voor hun studentenleven. Hij beloofde vooraf dat iedereen met een glimlach de clinic zou afsluiten. Het werd een big smile!”
Aan de honkbalclinic deden zo’n twintig studenten mee. Voor volgend jaar staat er wéér een clinic op de planning. Met Diego Markwell bij Neptunus.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.