Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Rome - De bronzen medaille van de Curaçaose Liemarvin Bonevacia op de 400 meter bij de Europese Kampioenschappen (EK) atletiek in Rome kwam voor velen als een verrassing, want het hele seizoen had hij nog geen echt goede race gelopen.

BonevaciaZelf wist de 35-jarige atleet dat het hem zou lukken.
,,Ik wist na de halve finales dat ik die medaille zou pakken”, zei de recordhouder van Nederland na zijn race, waarin hij na een sterk slot derde werd en met 44,88 zijn beste tijd van het jaar liep. ,,In de laatste 120 meter dacht ik aan mijn zoontje. Ik had hem gebeld voordat ik naar het stadion ging en zei hem: Papa komt met een medaille voor jou. Ik weet niet hoe ik het ga doen, maar ik kom met een medaille.”
In januari maakte Bonevacia naar eigen zeggen al een notitie in zijn telefoon dat hij zou gaan vlammen op de EK. Maar in werkelijkheid ging hij door een zware periode. ,,Ik worstelde met mezelf, zat in een soort depressie. Ik kon niet slapen en huilde veel, dacht er vaak aan dat ik na de Olympische Spelen in Parijs zou stoppen. Ik doe dit al zoveel jaar en ik weet ook dat er een einde aan komt”, zegt de man die acht jaar geleden op de EK in Amsterdam ook brons won op de 400 meter.
Bonevacia openbaarde zijn twijfels aan bondscoach Laurent Meuwly, praatte met mensen uit zijn omgeving, kreeg adviezen en zag ineens in dat hij helemaal niet hoefde te stoppen. ,,Ik hou te veel van dit, hier ben ik goed in. Ik ben nieuwe doelen gaan stellen en ga er nog helemaal geen punt achter zetten. Vandaag in de finale geloofde ik in mezelf, ook al was het dit seizoen nog helemaal niet goed gegaan. Ik had zoveel vertrouwen in mijn laatste 100 meter. Ik geloofde in mijn eindsprint.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.