Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Gisterochtend ontving het Maritiem Operatiecentrum van de Kustwacht Caribisch bebied een noodoproep betreffende een vaartuig in nood op zee.

Wardakosta Het vaartuig was gekapseisd op ongeveer 74 mijl ten noordwesten van Aruba. Het Dash-vliegtuig van de kustwacht werd onmiddellijk ingezet om het gebied te verkennen en bevestigde dat een vaartuig was gekapseisd met twee personen aan boord. Direct daarop werd de kustwachthelikopter naar de locatie gestuurd om de twee personen te redden. De twee personen waren erin geslaagd om op het gekapseisde vaartuig te klimmen. Zij werden aan boord van de helikopter gehesen en veilig naar Aruba vervoerd. Bij aankomst werden zij door kustwachtmedewerkers opgevangen en begeleid. De kustwacht zal de nodige stappen nemen, samen met ketenpartners, om ervoor te zorgen dat deze personen met Dominicaanse nationaliteit veilig naar huis kunnen terugkeren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.