Van onze redactie
Willemstad - Het Avila Beach Hotel, het oudste hotel van Curaçao (geopend sinds 1949), vierde zaterdag zijn 75-jarig jubileum op grootse wijze met een bijzonder Great Gatsby-themafeest.
Deze mijlpaal herdenkt de dag waarop de inmiddels overleden Deense oud-eigenaar, Finn Nicolaj ‘Nic’ Møller, het hotel in 1977 kocht en grondig renoveerde; wat een belangrijk moment in de geschiedenis van het hotel en het Curaçaose toerisme markeert.

F01 Avila RobbinHet hoogtepunt vormde de bigband onder leiding van Randal Corsen, met lokale muzikanten en een twaalfkoppig ingevlogen strijkorkest uit Venezuela op een groot podium naast het Octagon.
Het concert opende met een wals van Wim Statius Muller, gevolgd door een toespraak van Economie-minister Ruisandro Cijntje (PNP). General manager Robbin Vogels sprak zijn oprechte dank uit met champagnetoost, gevolgd door het nummer ‘Danki’ van Dibo D, vergezeld van een spectaculair vuurwerk op Great Gatsby’s Rhapsody in Blue.

‘Samen opgebouwd’
De avond bij de viering van driekwart eeuw Avila begon met gasten die aankwamen bij de valet parking en over een zwarte loper liepen. Buiten zette de klanken van CJ Opus op viool de toon. Gasten werden verwelkomd met een drankje en hors-d’oeuvre, gevolgd door een welkom van general manager Vogels en zijn managementteam. Op de achtergrond de geschiedenis van 75 jaar Avila groot op een doek, wat zorgde voor blijvende herinneringen.

Pre-concert lounge
Binnen in de pre-concert lounge mengden gasten zich met de klanken van Avila’s bluesband en uitgenodigde artiesten. De sfeer werd versterkt door vintage loungegebieden, Avila’s Rolls Royce uit 1926 en levende standbeelden; allemaal tegen een luxueus Great Gatsby-decor.
,,Avila is een heel bijzondere plek”, sprak Vogels later vanaf het hoofdpodium. ,,Hoewel er door de jaren heen veel is veranderd, blijft één ding onveranderd: de magie van deze plek, de geschiedenis en de plaats in de samenleving. Toen wij het hotel in 2015 overnamen, was het onze grote focus om dit te behouden. Ik ben daarom bijzonder dankbaar dat ik vanavond het 75-jarig jubileum van Avila met jullie allemaal kan vieren. Zonder jullie hadden wij dit nooit bereikt. Wat we samen hebben opgebouwd en nog zullen opbouwen, is iets om trots op te zijn”, aldus de GM.

F01 Avla publiek

Bijzondere optredens
Na een korte pauze ging het concert verder met energieke optredens van Christine Corsen, Dibo D, Aemy Niafeliz, Yumarya Grijt, Ephrem J en Izaline Calister. De muziek varieerde van klassieke hits tot hedendaagse favorieten, waardoor iedereen bleef dansen. Gedurende de hele avond droegen dansers bij aan de feestelijke sfeer.
Na het concert genoten gasten van drankjes en hapjes in de lounge, een desserthoek met jubileum cupcakes en koffie van de koffietruck van het hotel. Ook was er een sigarenroller. Als blijk van waardering ontvingen alle gasten goodiebags met speciale geschenken.
Het evenement werd bijgewoond door een diverse groep supporters, waaronder leveranciers, evenementenorganisatoren, overheidsfunctionarissen, muzikanten, naburige bedrijven, bewoners, vaste gasten en de pers. ,,Deze onvergetelijke viering was een passend eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het Avila Beach Hotel en zijn voortdurende erfenis als een eersteklas bestemming in Curaçao”, aldus Avila zelf.

Liefdadigheidsacties
De verjaardag van het hotel op 1 februari werd gemarkeerd door de distributie van 75 taarten aan 75 lokale organisaties en liefdadigheidsinstellingen, het doneren van 750 maaltijden aan het Daily Meal Plan en 75 voedselpakketten aan Stichting Nieuw Nederland, verspreid door wijklegende Rensley Victoria.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.