Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de op Curaçao onder dubieuze omstandigheden overleden Mike Venema (53). Dat wordt door het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt. ,,De politie heeft op vrijdag 31 mei in deze zaak opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 24- jarige vrouw uit Zwijndrecht. Ook zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Mike Venema die op vrijdag 5 juli 2019 op de bodem van de Caribische Zee (bij Shut, red.) in een pick-up werd aangetroffen”, zo doet het OM verslag.

F05 VenemaDe 53- jarige Mike woonde voor zijn vermissing in een appartement op de Anasaweg op Curaçao, maar verbleef voor zijn vermissing enige tijd in een woning op Jan Sofat. Na uitgebreid onderzoek gaat de politie uit van een misdrijf. Na overleg met de autoriteiten van Curaçao is besloten dat er gezamenlijk onderzoek wordt gedaan.

Op dinsdag 28 mei heeft de politie in deze zaak een andere vrouw (26) uit Rotterdam aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds vast.
De aanhoudingen zijn het resultaat van een langdurig onderzoek waarbij het Korps Politie Curacao (KPC) nauw samenwerkt met de Nederlandse justitiële autoriteiten. ,,Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden in deze zaak niet uitgesloten”, aldus het OM.

In de opsporingsprogramma’s Team West, Opsporing Verzocht en via sociale media is aandacht gevraagd voor deze zaak. Ook heeft de Peter R. de Vries Foundation een beloning uitgeloofd van 100.000 euro voor de gouden tip. Na deze oproepen kreeg de politie meerdere meldingen binnen.

Venema werd al sinds 2018 vermist. Bijna een jaar later werd zijn lichaam bij ’Shut’, aan de noordkust van het eiland gevonden in een zwarte Ford Raptor pick-up die daar op de bodem werd aangetroffen. Er wordt uitgegaan van een misdrijf en niet van een ongeluk of suïcide. Zijn ouders hebben lange tijd in onzekerheid geleefd over de toedracht en zijn inmiddels beiden overleden.



Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.