Van een onzer verslaggevers
Willemstad De werknemers van Capriles Kliniek krijgen eind juni hun indexering met terugwerkende kracht tot en met januari dit jaar uitbetaald, aldus CBV-voorzitter Annaliza Mathilda. Na kennis hiervan te hebben vernomen, hebben ze hun werkzaamheden hervat.

F02 Caprileskliniek 2Het personeel van de Capriles Kliniek legde gisteren plotseling het werk neer. De werknemers vinden dat hun salaris aangepast dient te worden, nadat minister Javier Silvania (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) geld als garantie voor de uitbetaling van lonen beschikbaar heeft gesteld.

Onder de salarissen valt ook de indexering. Het personeel is ongeduldig geworden en besloot het werk neer te leggen. Dit is gebeurd terwijl hun zorgvakbond met de kliniekdirectie al enige tijd in onderhandeling was voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

Via een online-uitzending heeft de CBV het personeel maandagavond nog proberen gerust te stellen. Gisterochtend besloten de werknemers toch actie te houden. Kliniekdirecteur Henk Kamsteeg en Mathilda spraken het personeel toe. De twee zijn daarna met hun delegaties weer verder gaan vergaderen. Er is overeengekomen dat de werknemers eind juni met terugwerkende kracht tot begin dit jaar hun indexering krijgen uitbetaald alsook in aanmerking komen voor een weekendtoeslag.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.