Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nadat het Caribisch gebied het meer dan een half jaar zonder stationsschip van de Koninklijke Marine in de regio heeft moeten doen, heeft de Zr.Ms. Groningen - die sinds begin april als stationsschip fungeert - een goede start gemaakt.

marineBij twee onderschepte drugstransporten is in totaal 1.072 kilo cocaïne in beslag genomen.
Beide transporten, uitgevoerd met zogeheten ‘go-fasts’ (snelle speedboten), werden door een Amerikaans patrouillevliegtuig ontdekt. Hierop kwam de Zr.Ms. Groningen in actie. Eenmaal in de buurt van de verdachte vaartuigen werden de Frisc’s te water gelaten. Aan boord van deze snelle onderscheppingsboten zaten leden van het Fleet Marine Squadron en Law Enforcement Detachments (Ledet) van de Amerikaanse kustwacht.
De verdachten tijdens de eerste onderschepping gaven zich pas over nadat er waarschuwingsschoten waren gelost. Bij de tweede actie was dit niet nodig.
Zowel de drugs als de in totaal vier verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De cocaïne is inmiddels vernietigd en de verdachten worden in Amerika vervolgd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.