Mc William: Huizen verkeren in deplorabele staat

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De huizen langs de Berg Altena zijn een van de meest gebruikte afbeeldingen om Curaçao en het stadscentrum te promoten.

altenaMaar helaas weten maar weinigen onder welke omstandigheden de bewoners van deze huizen leven, waar de Fundashon Kas Popular (FKP) verantwoordelijk is voor het onderhoud. Wie een kritische blik werpt, zal zien dat deze huizen niet worden onderhouden zoals het hoort”, zo merkt Statenlid Giselle Mc William (MAN) op in een brief, gericht aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK).
Zij gaat zelfs een stapje verder: ,,De staat van de huizen is zo deplorabel dat we rustig kunnen zeggen dat de bewoners in een onmenselijke situatie leven die niet waardig is voor een kind van deze aarde. Al herhaalde malen hebben bewoners FKP benaderd met klachten over de situatie waarin ze leven, zoals gebroken deuren, ramen die niet opengaan of andere gebreken aan de woningen.
Het Statenlid stelt dat bewoners geen gehoor krijgen bij FKP en dat ze deze stichting ‘smeken om verantwoordelijkheid te nemen en de vreselijke situatie waarin ze leven aan te pakken’. Mc William wil van de minister weten of hij op de hoogte is van deze situatie op Berg Altena en, als dit zo is, wat hij hieraan gaat doen. Zij wil ook weten waarom de FKP er niets aan doet. Dit instituut ontvangt immers geld van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), voor onderhoud aan sociale huurwoningen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.