Curaçao geeft invulling aan Mice-strategie

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De overeenkomst tussen Common Ground Research Networks, de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC), het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Curaçao Tourist Board (CTB) is ondertekend.

Akkoord toerismeHet gaat om een akkoord over het gezamenlijk organiseren van de internationale conferentie Tourism & Leisure Studies, met als thema ‘Hospitality the Caribbean Way: Global Lessons from Local Experiences’, in 2025. De Tourism & Leisure Conference is een wetenschappelijke conferentie met als doel een bijdrage te leveren aan kwesties die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van het toerisme op het eiland. Het evenement wordt begeleid en georganiseerd door een lokale commissie bestaande uit twee leden van de staf van de universiteit (Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen) alsook twee leden van afdeling Economische Ontwikkeling en Innovatie van MEO en twee leden vanuit de CTB. Deelnemers zijn overigens niet alleen wetenschappers maar ook professionals uit de private en de publieke sector. Hiermee wordt kennis en ervaring dicht bij het werkveld gebracht. Thema’s die aan bod zullen komen zijn ‘carrying capacity’, alsmede sociale duurzaamheid van toerisme voor de samenleving. Deelnemers aan de conferentie zullen ook toeristische attracties op Curaçao bezoeken en daarmee een betere bijdrage kunnen leveren aan Curaçaose vraagstukken. Daartegenover deelt het eiland ‘best practices’. De conferentie draagt ook bij aan de ‘Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions (Mice)-strategie waarbij Curaçao zich wil profileren als bestemming voor conferenties. Bij deze conferentie worden 300 deelnemers verwacht. ,,Bezoekers in dit segment geven vaak meer uit in redelijk korte termijn waardoor dit soort evenementen ook een economische impact hebben in ons land”, zo wordt uitgelegd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.