Samenwerking in drugsbestrijdingsoperaties gevierd

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Verenigde Staten (VS) en Nederland (NL) werken dertig jaar samen in drugsbestrijdingsoperaties. Aan boord van Zr.Ms. Groningen is maandag dit feit gevierd.

,,Het jubileum vond plaats in Key West, Florida, waar het hoofdkwartier van de Joint Inter Agency Taskforce South (JIATF-S) is gevestigd. JIATF-S is een unieke internationale organisatie, geleid door de VS, die negentien landen en organisaties zoals de FBI en DEA vsjubileumsamenbrengt in de strijd tegen druggerelateerde criminaliteit in het Caribisch gebied. De Koninklijke Marine speelt een cruciale rol binnen deze door de VS geleide organisatie”, zo wordt door Defensie uitgelegd. Nederland vormt al dertig jaar Task Group 4.4 en levert verschillende eenheden voor anti-drugsoperaties. Als Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (C-ZMCarib) leidt commandeur Walter Hansen de taakgroep. Hij beschrijft de intensieve samenwerking als een ‘goed huwelijk’, waarbij het dertigjarig jubileum een belangrijke mijlpaal markeert. ,,De doorvoer van drugs is een complex probleem dat een internationale aanpak vereist”, aldus Hansen.
Het terugkeren van Zr.Ms. Groningen naar het Caribisch gebied symboliseert het engagement van Nederland in de strijd tegen drugshandel en grensoverschrijdende criminaliteit. ,,Zo draagt Defensie bij aan vrede en veiligheid in het Caribisch gebied”, zo wordt tot slot gesteld.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.