Eilanden goed vertegenwoordigd op Nationale Carrièrebeurs Amsterdam

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Amsterdam - De Dutch Caribbean is goed vertegenwoordigd op de Nationale Carrièrebeurs later deze week in conferentiecentrum RAI in Amsterdam. Alles bij elkaar met ruim 35 organisaties.

RAIDeze Carrièrebeurs noemt zich ‘hét grootste carrière-evenement’ van Nederland én de Caribische (ei)landen voor afgestudeerde of bijna afgestudeerde mbo-, hbo- en wo-studenten en (young) professionals. De carrièredagen vinden deze week plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart.
De ‘Werken in de Caribbean’-eilandstands als onderdeel van de Nationale Carrièrebeurs vormen de ontmoetingsplaats voor degenen die graag - weer - in het Caribisch deel van het Koninkrijk willen werken.
De beurs wordt voor de 26e keer gehouden. Vorig jaar trok de RAI 10.500 bezoekers. Er zijn ruim 200 werkgevers die zich presenteren omdat ze op zoek zijn naar toekomstige medewerkers.

Zonnebril op
Ook worden er talloze workshops georganiseerd. Eén daarvan is ‘About Working in the Caribbean’, georganiseerd door stichting WeConnect, met Judith Brekelmans als gespreksleider. Het klinkt zeer wervend: ,,Zie je jezelf aan de slag gaan in het Caribisch gebied? Wakker worden door het kraaien van de haan in de ochtend, zonnebril op, deur uit en naar werk? Na werk naar happy hour gaan op het strand om je dag af te sluiten?”
En verder: ,,Heerlijk, ik ook! Maar Working in the Caribbean is méér dan dat. In deze interactieve workshop gaan we in op: de do’s en dont’s van solliciteren op afstand, de voordelen van het werken in het Caribisch gebied en de carrièrekansen, doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden op de eilanden.”
Mensen die recentelijk op de eilanden hebben gewerkt, delen hun ervaringen tijdens de workshop. Gespreksleider Brekelmans is een ervaren HR-professional met Caribische roots. Ze heeft jarenlang in Nederland, op Curaçao en op Bonaire gewerkt vanuit haar eigen bedrijf. Brekelmans wordt omschreven als ‘een goede luisteraar en iemand die de arbeidsmarkt op de eilanden van binnenuit kent’. ,,Ze denkt graag in oplossingen en mogelijkheden!”
WeConnect speelt een belangrijke rol op deze beurs. WeConnect is een educatieve stichting, die Nederland verbindt met Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius via educatieve multimediale projecten. ,,Studenten en young professionals staan centraal bij onze projecten”, meldt de organisatie, die wordt geleid door Tanja Fraai.
Tijdens de Nationale Carrièrebeurs is er ook de talkshow ‘In gesprek met: de vertegenwoordigers van Bonaire, Curaçao en Sint Maarten’. Die vindt plaats op de eerste beursdag in de RAI. ,,We hebben het genoegen om dieper te duiken in de dynamische wereld van de arbeidsmarkt in de Dutch Caribbean en komen erachter wat de verschillen zijn met de arbeidsmarkt in Nederland”, zo wordt de talkshow aangekondigd.
Gespreksleider is Dionne Stax, die net als afgelopen jaar de gastvrouw is van de 26e editie van de Nationale Carrièrebeurs. Stax, bekend van de Nederlandse televisie, spreekt met Silvana Janga van Bonaire, met Gevolmachtigde minister Carlson Manuel van Curaçao in Den Haag en met Natasha Richardson van Sint Maarten.


Workshop rechtspraak Dutch Caribbean...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Het Antilliaans Dagblad zal aanwezig zijn op de Nationale Carrièrebeurs en er verslag van doen. Voor meer informatie: www.antilliaansdagblad.com

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.