UDC op Curaçao in samenwerking met Saxion Nederland

Van onze redactie
Willemstad - The University of the Dutch Caribbean (UDC) gaat in samenwerking met Saxion Hogeschool Nederland in september aanstaande de nieuwe bacheloropleiding hotelmanagement aanbieden.

F01 UDC,,Deze internationale bacheloropleiding hotelmanagement is een unieke hybride opleiding”, aldus de directie ,,omdat het eerste en het laatste jaar worden verzorgd door UDC op Curaçao en de jaren twee en drie gevolgd worden bij Saxion Hogeschool in Nederland.” Het is zelfs mogelijk om twee diploma’s te ontvangen van beide onderwijsinstellingen.

De ‘hybride opzet’ van deze opleiding is voor de student en voor de Curaçaose toeristische sector ‘erg gunstig’, zo stelt de leiding. ,,Wij willen dat de student het eerste jaar start bij UDC op Curaçao, zodat hij/zij rustig vanuit de eigen omgeving kan kijken of de student deze opleiding wel leuk vindt en of de student het niveau aankan. Dan vervolgt de student de jaren 2 en 3 in Nederland en kan hij/zij in jaar vier weer terugkeren naar Curaçao voor de minor en/of stage en/of afstuderen. Wij hopen dat de student dan op Curaçao, na het behalen van het bachelorsdiploma, direct actief kan zijn in de toeristische sector op ons eiland. Dit maakt deze internationale, hybride opleiding zo uniek.”

‘Doortastende gastvrijheidsexpert’
Deze bacheloropleiding van Saxion en UDC bereidt de student voor op een carrière in de wereld van gastvrijheid en zorgt ervoor dat de student ‘een doortastende gastvrijheidsexpert wordt, met een positieve impact op de maatschappij’. ,,Deze bacheloropleiding leert de student hoe hij/zij succesvolle duurzame concepten en bedrijven in de hospitality-branche kan starten, leiden en innoveren door vernieuwende oplossingen toe te passen.”

Het toerisme op Curaçao is hard aan het groeien, legt de directie van UDC uit. Er komen nog meer hotels bij en de vraag naar hospitality-professionals wordt steeds groter. ,,Deze sector is bij uitstek internationaal en het gaat er om de toerist centraal te stellen. De toekomst van een bloeiend Curaçao zal vooral ook afhangen of we deze toeristische sector verder kunnen gaan ontwikkelen.”

En om nog verder toe te lichten: ,,Gastvrij, ondernemend en een internationale mindset. Op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen. De toeristische sector op Curaçao heeft heel hard goede young professionals nodig. UDC en Saxion willen hieraan een grote bijdrage leveren.”

Vanavond is er een informatieavond bij UDC in Landhuis Groot Davelaar. Deze informatieavond start om 18.00 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.