Nieuwe vliegroute start op 5 november

Van een onzer verslaggevers
Brussel / Willemstad - TUI heeft bekendgemaakt ook vanaf Brussel naar Curaçao te gaan vliegen. Met ingang van 5 november moeten deze vluchten tweemaal per week worden uitgevoegd, op dinsdag en zaterdag. Het gaat niet om rechtstreekse vluchten. Op de luchthaven van Punta Cana op de Dominicaanse Republiek zal de airline een tussenstop maken.

F05 TUITickets voor de vluchten vanaf Brussels Airport kunnen vanaf april worden geboekt, zowel op de Belgische als op de Nederlandse website van TUI, en ook via reisagenten.

In totaal zal TUI vanaf november 16 keer per week landen op luchthaven Hato. Vanuit Amsterdam wordt er namelijk al tweemaal per dag naar Curaçao gevlogen. Net als op de route vanuit Nederland, zal er ook vanuit België worden gevolgen met een Boeing 787 Dreamliner.

De reisorganisatie meldt dat er ook voor deze nieuwe route zowel losse tickets kunnen worden geboekt, alsook pakketreizen. Consumenten kunnen kiezen uit drie klassen: Economy, Comfort en Deluxe.

,,Daar waar Curaçao geen introductie meer nodig heeft bij de Nederlandse vakantiegangers, is het voor de Belgen een relatief onbekende bestemming. Maar wel één waar groeiende belangstelling voor is”, zo zegt TUI in een persbericht.

Toch was voor Air Belgium de belangstelling om via exact dezelfde route naar Curaçao te vliegen niet groot genoeg. Deze airline startte in juli 2021 met vluchten tussen Brussel - via Punta Cana - naar Curaçao. Nog geen twee jaar later trok de Belgische luchtvaartmaatschappij de stekker weer uit deze vliegroute.

Wel wordt Curaçao als vakantiebestemming nog steeds in België gepromoot. Vorige maand nog waren de Curaçao Tourist Board (CTB) en Corendon gezamenlijk aanwezig op de grootste Belgische toerismebeurs, Vakantiesalon Brussel, die zo’n 70.000 bezoekers trok.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.