Olieveiling opnieuw afgeblazen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De ‘soap’ rond de 496.028 vaten - bijna 79 miljoen liter - fuel oil die nog steeds in een tank bij Bullenbaai zijn opgeslagen, gaat door.

bullenbaaiDe tweede poging van Curaçao Refinery Utilities (CRU), een dochteronderneming van Refineria di Kòrsou (RdK), om deze olie te veilen, is namelijk geannuleerd. Dit was gisteren te lezen in een advertentie in deze krant van deurwaarder Robertico Ramazan, die belast is - of was - met de openbare verkoop.
De eerste veiling van deze grote hoeveelheid fuel oil vond plaats op 1 november vorig jaar. Het op Curaçao gevestigde I & E Petroleum Group deed toen met 28,6 miljoen dollar het hoogste bod, wat ver boven de 9,2 miljoen dollar lag die minimaal moest worden geboden. Toen dit bedrijf, onder leiding van ceo Marco de Freitas, niet betaalde werd geprobeerd om met de op een na hoogste bieder tot een transactie te komen.
Dit bod was van het Rotterdamse Count Energy, en bedroeg 28,5 miljoen dollar. Toen ook deze bieder geenszins van plan leek te zijn om te gaan betalen, werd er een nieuwe veiling gepland, die op 6 december had moeten plaatsvinden. Echter, deze veiling werd geannuleerd omdat het geld onderweg zou zijn.
Dat bleken helaas valse beloften vanuit Rotterdam, of ijdele hoop aan de zijde van CRU/RdK.
Vorige maand werd namelijk bekendgemaakt dat er toch opnieuw een veiling zou plaatsvinden, en wel vandaag, op 14 februari. Wat de reden is dat ook deze openbare verkoop is afgelast, is niet bekend. Patrick Newton, de directeur van CRU/RdK was gisteren niet bereikbaar voor commentaar, en hun advocatenkantoor HBN Law & Tax verklaarde zich niet over de reden van afgelasting te kunnen uitlaten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.