‘Mensen ziek geworden van eten’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle zes gecontroleerde horecagelegenheden in de food court van winkelcentrum Sambil hebben op last van het multidisciplinair team hun deuren moeten sluiten.

eettentensambilMEO-inspecteur Ronny Cornelis laat weten dat het gaat om Wok's Chinese Cuisine, Magic Shawarma, La Espiga, Soya Wok Grill, Lekker Friet en King Chicken.
De overige eetzaken op deze locatie zijn maandagavond de dans ontsprongen. Zodra zij lucht kregen van de aanwezige controleurs, sloten zij zelf hun zaken, waardoor controles bij hen niet mogelijk waren. Volgens de website van Sambil zijn er in de food court, naast de gecontroleerde bedrijven, nog zeven horecazaken aanwezig. Cornelis meldt dat ook deze bedrijven alsnog een bezoek kunnen verwachten.
Het multidisciplinair team, onder aanvoering van Cornelis, was al van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan Sambil, maar door bepaalde klachten die binnen kwamen, is besloten de inspectie eerder uit te voeren.
Tegen deze krant vertelt Cornelis dat de directe aanleiding werd gevormd door mensen die ziek zijn geworden na het nuttigen van een bij La Espiga afgehaalde maaltijd. La Espiga is een buffetrestaurant, waar men zelf gerechten uit warmhoudschalen kan opscheppen in foambakjes en waar men betaalt op basis van het gewicht.
Alle geïnspecteerde zaken hadden een vieze keuken. Bij twee van hen werd er zelfs schimmel geconstateerd. Tevens hadden twee locaties een open, dan wel kapot, plafond, waardoor onder meer stof makkelijk naar beneden kan komen. Ook werd bij drie bedrijven ongekwalificeerd personeel aangetroffen, van wie de keuringskaart verlopen was.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.