Gunstiger voor lokale bezoekers van natuurparken

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi) Foundation, die momenteel vijf natuurparken beheert, kondigt aan dat recentelijk de toegangsprijzen zijn aangepast. Het gaat om het Christoffelpark, Shete Boka en het Mangrovepark.

CarmabiDe entreeprijs voor toeristen van Shete Boka en het Mangrovepark zijn verhoogd van 10,00 naar 15,00 dollar. De entreeprijs voor lokale bezoekers van het Christoffelpark is verlaagd van 5,00 naar 2,00 gulden, op vertoon van een sédula. ,,Deze tariefaanpassingen zorgen voor een eerlijker systeem, waarbij internationale bezoekers een iets hogere bijdrage leveren terwijl de lokale gemeenschap wordt gestimuleerd om de natuurlijke schoonheid van de parken te verkennen”, zo wordt beargumenteerd.
Deze veranderingen zijn bedoeld om een gelijkwaardigere tariefstructuur te creëren, de inkomsten dragen bij aan het duurzaam beheer en het behoud van het park, aldus de stichting. Als organisatie die zich inzet voor natuurbescherming, terrestrisch en marien onderzoek, consultancy en educatie, gelooft Carmabi in de toegankelijkheid van de natuurparken voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers. Medio november zijn de toegangsprijzen aangepast om in lijn te zijn met andere parken beheerd door Carmabi.
Manfred van Veghel, directeur bij Carmabi, benadrukt het belang van deze tariefaanpassingen: ,,Ons doel is om de beleving in onze parken voor iedereen aantrekkelijk te maken, door nieuwe routes te openen en cultureel erfgoed te herstellen. Daarnaast hebben we te maken met gestegen kosten voor onderhoud. Toch willen we de lokale bevolking zo veel mogelijk kunnen laten genieten van de natuur.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.