Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn de briefstembureaus na het tellen van de aldaar uitgebrachte stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland geteld.

Reacties verkiezingenOp Curaçao waren 1.250 personen geregistreerd om te stemmen en hebben 845 personen hun stem uitgebracht bij het Briefstembureau Curaçao. Vier stemmen waren overigens ongeldig en één persoon heeft blanco gestemd. De meeste stemmen zijn gegaan naar de VVD van Dilan Yesilgöz: 237 (28 procent). Naar GroenLinks/PvdA met lijsttrekker Frans Timmermans 144 (17 procent), D66 van Rob Jetten 99 (12 procent) en Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt 92 (11 procent). Maar 76 stemmen (9 procent) gingen ook naar de partij die in Nederland het grootste is geworden, namelijk Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. Ook gingen 44 stemmen naar de rechtse partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet (21 stemmen op zijn naam). BBB van Caroline van der Plas kreeg 21 stemmen.
Op Sint Maarten konden 200 personen stemmen en 134 personen hebben dit daadwerkelijk gedaan. Op het Bovenwindse Eiland gingen de meeste stemmen naar D66 (33), VVD (28) en GroenLinks/PvdA (28). Op Aruba gingen 419 van de 538 personen stemmen, op vooral GroenLinks/PvdA (102), VVD (90) en Nieuw Sociaal Contract (56).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.