Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de vier wedstrijden in de Nations League die in september en oktober voor de deur staan, heeft voetbalbond Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) de selectie van het nationale elftal bekendgemaakt.

selectieDe spelersgroep, die onder leiding staat van interim-bondscoach Dean Gorré, bestaat uit 23 man.
Het gaat om Trevor Doornbusch, Tyrick Bodak, Nino Fancito, Sherel Floranus, Dylan Timber, Rhu-Endly ‘Cuco’ Martina, Roshon van Eijma, Juriën Gaari, Daijiro Chirino, Nathangelo Markelo, Giovanni Troupee, Nathan Holder, Kevin Felida, Juninho Bacuna, Jaron Vicario, Leandro Bacuna, Godfried Roemeratoe, Kenji Gorré, Jeremy Antonisse, Rangelo Janga, Charlison Benschop, Brandley Kuwas en Jearl Margaritha.
Een opvallende afwezige in deze lijst, is keeper Eloy Room. Hij is vervangen door Nino Fancito.
De eerstkomende wedstrijd is uit tegen Trinidad & Tobago op 7 september. Vervolgens zal de selectie afreizen naar Martinique voor een wedstrijd op 10 september.
Daarna volgen er twee thuiswedstrijden. Op 13 oktober spelen de Curaçaoënaars tegen het team van Panama, en op 17 oktober nemen ze het nogmaals op tegen Trinidad & Tobago.
Naast de bekendmaking van de selectie, kan FFK over enige tijd ook een nieuw bestuur bekendmaken. Kandidaten voor het presidentschap - momenteel in handen van Ramiro Griffith - en voor andere bestuursfuncties kunnen zich momenteel aanmelden bij de voetbalbond. Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, want aanmelden kan nog maar tot morgen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.