Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN is de inspiratie geweest voor de nieuwe naam. Het ontwikkelingsdoel stimuleert namelijk het sluiten van partnerschappen.

clubHet eerste project bestaat uit het creëren van een overzicht van alle duurzame initiatieven op Curaçao. Deze lijst is straks raadpleegbaar in een mobiele applicatie. Dit platform wordt kosteloos gebouwd door Caribbeapps. ,,Met de lancering van deze nieuwe app zet Club17 een belangrijke stap in het lokaliseren van de SDG's”, aldus de club.
De app wordt gelanceerd in augustus. Na de lancering wordt een integraal actieplan ‘Roadmap to 2035’ uitgerold om de visie te ondersteunen. Deze luidt: ‘Curaçao is in 2035 het veiligste, meest veerkrachtige en duurzaamste eiland in het Caribisch gebied, waar iedereen welkom is en zich thuis voelt’.
,,Als organisatie brengen wij als eerste in kaart waar kansen liggen om projecten en acties te realiseren die bijdragen aan onze visie. Met uitkomsten gaan wij gericht aan de slag”, aldus Lara Melkert, coördinator van Club17.
Alle stappen en acties deelt Club17 met de nationale SDG-commissie van de regering. Op deze manier heeft iedereen op elk moment inzicht en overzicht van alle duurzame initiatieven die zich richten op sociaal maatschappelijke ontwikkeling, klimaatbescherming en duurzame economische groei.
www.dtapfoundation.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).