Vanaf bijna 1.200 gulden voor retourticket Schiphol-Hato

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste, ongetwijfeld feestelijke, Curaçao-vlucht van Corendon Dutch Airlines vindt plaats op vrijdag 3 november 2023. De vluchten zijn vanaf vandaag te boeken vanaf 299 euro voor een enkele reis en 598 euro voor een retourticket (589 respectievelijk 1.178 gulden).

corendonGisteren was het dan zover: het nieuws dat het Antilliaans Dagblad op 9 mei als eerste bracht, namelijk dat Corendon zelf met een eigen toestel gaat vliegen tussen Schiphol en Hato, werd officieel bevestigd. Dat gebeurde tijdens een persconferentie in Mangrove Beach Resort door Corendon-oprichter en eigenaar Atilay Uslu.
Corendon vliegt vanaf november vijf keer per week non-stop tussen Amsterdam en Curaçao ‘met een hypermoderne Airbus A350-900’. Corendon heeft hiervoor een wetleaseovereenkomst afgesloten met de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly.
In de periode van half juni tot half september wordt er zelfs zes keer per week gevlogen. De Airbus A350-900 biedt plaats aan 432 passagiers, zodat er per jaar ongeveer 220.000 passagiers met Corendon van en naar Curaçao kunnen vliegen. ,,Twee derde van de capaciteit zal verkocht worden als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets”, aldus Uslu.
,,De jarenlange succesvolle samenwerking tussen Corendon en KLM op deze route komt hiermee tot een einde”, wordt uitgelegd. De Corendon-vliegtickets worden online verkocht via corendon.com. Verder ook via veel van de bekende ticket-websites en op Curaçao vooralsnog via twee kantoren; op luchthaven Hato en bij het Livingstone Jan Thiel Resort. Pakketreizen worden verkocht via corendon.nl.
Uslu: ,,Corendon en Curaçao zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks boeken ongeveer 45.000 Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon. De helft daarvan verblijft in de eigen resorts van Corendon, de overige helft bij partnerhotels.”
Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar zo’n 160 miljoen dollar geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar opent The Rif at Mangrove Beach (385 kamers); net als het Mangrove Beach Resort een vijfsterren all inclusive, met nog wat meer luxe.
,,Met in totaal bijna duizend eigen hotelkamers is het essentieel voor Corendon om zich te verzekeren van voldoende vluchtcapaciteit”, legt de topman uit. Daarnaast is het volgens de reisaanbieder ‘voor de inwoners van Curaçao van groot belang dat er voldoende vluchten zijn op de route Curaçao-Amsterdam, omdat dat zorgt voor concurrerende prijzen’. ,,Met de nieuwe vluchten van Corendon stijgt de capaciteit op deze route met bijna 30 procent”, werd gistermiddag toegelicht.
De belangstelling voor de presentatie was groot. Ook minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling en vertegenwoordigers van CTB en Chata alsmede het bedrijfsleven waren aanwezig.
Corendon is naar eigen zeggen ‘straks op Curaçao een van de grootste werkgevers’. Naast de 800 banen in de hotels en bij het Contact Center, worden ook tientallen cabin attendants op Curaçao geworven. Het is de bedoeling om aan boord naast Nederlands en Engels ook Papiaments als voertaal te gebruiken.
,,We zijn ontzettend trots dat we nu officieel onze eigen vluchten naar Curaçao kunnen aankondigen”, zegt de eigenaar. ,,We hebben het eiland in ons hart gesloten, we hebben ons op Curaçao gevestigd en we zetten ons in om de onderlinge relatie verder uit te bouwen met een focus op de lange termijn. Dat deden we al met ons vakantie-aanbod en onze eigen hotels, maar vanaf november ook met eigen vluchten. Corendon is bekend geworden door altijd veel vakanties voor een scherpe prijs te bieden en dat kunnen we nu nog beter waarmaken. Ik kijk uit naar onze eerste vlucht op 3 november.”
Uslu voegt daaraan toe: ,,We nemen met pijn in het hart afscheid van de KLM, waarmee we tien jaar lang een prachtige strategische samenwerking hadden. Maar met de enorme investeringen die we op Curaçao gedaan hebben in nieuwe resorts, moeten we zeker zijn van voldoende vluchtcapaciteit tegen een concurrerende prijs.”
De ceo verder: ,,We hebben in World2Fly een heel goede partner gevonden. Zowel de Iberostar Group als Corendon zijn succesvolle familiebedrijven. We spreken dezelfde taal en ik heb het in mijn lange loopbaan nog zelden meegemaakt dat er zo snel overeenstemming was over zo’n omvangrijke samenwerking. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een groot succes van gaan maken.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.