Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Eerder al kondigde Antilliaans Dagblad aan dat ‘De zaak-Rombley’ uitgezonden zou gaan worden op de Nederlandse zender NPO 3. Woensdag was de eerste aflevering, getiteld ‘De WhatsApp-bekentenis’.

F06Zaak Rombley trapt af 1De zaak-Rombley is een driedelige documentaireserie die antwoord probeert te geven op de vraag ‘zit Vernond Rombley onschuldig vast?’ Rombley werd kort na de roofmoord op de Chinese tokohouder Zufeng Li in 2014 gearresteerd en zit al acht jaar in de SDKK-gevangenis op Curaçao.
In de serie komen niet alleen vrienden en familie van Rombley aan het woord. Ook leggen verschillende experts uit waarom Rombley de moordenaar niet kan zijn.

Bijvoorbeeld de inmiddels gepensioneerde oud-politiechef Jan Rooijakker, die tijdens zijn loopbaan op Curaçao werkzaam was en zich nu vrijwillig in deze zaak vastbijt. Na het bestuderen van beveiligingscamerabeelden, concludeert hij onder andere dat de schutter hoogstwaarschijnlijk linkshandig is. Maar Rombley is overduidelijk rechtshandig.

In de laatste twee afleveringen, ‘De moordbeelden ontleed’ en ‘Rombley vs. het machtige systeem’ komt ook het advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops aan het woord. Zij hebben een herzieningsverzoek ingediend bij het Hof van Justitie op Curaçao en pleiten voor de vrijlating van Rombley.
Dat Rombley destijds bij de politie als verdachte in beeld kwam, is niet vreemd. In WhatsApp-berichtjes berichtjes bekende hij immers de moordenaar te zijn. Achteraf wordt gezegd dat hij dit deed om indruk te maken. Iets wat aannemelijk wordt gemaakt door nader onderzoek naar de chatgeschiedenis van Rombley, waaruit blijkt dat hij dit gedrag vaker vertoonde. De experts zijn van mening dat er sprake is van een gerechtelijke dwaling en dat iemand anders dan Rombley de schutter was.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.