Voor de voetballers uit de Curaçaose selectie is een jongensdroom uitgekomen. In een kolkend Argentijns stadion gingen de mannen gisteravond de strijd aan tegen de regerend wereldkampioen met Lionel Messi in de basis.

ArgCurDe superspits maakte drie treffers in de wedstrijd, die met 7-0 eindigde. Desondanks kon de ploeg van bondscoach Remko Bicentini het veld met opgeheven hoofd verlaten. En keeper Eloy Room zelfs met een geweldig aandenken: hij ruilde zijn shirt met Messi. Dat de Curaçaose spelers geen kans zouden hebben tegen de beste ploeg van de wereld, de gelauwerde Messi en een uitzinnig thuispubliek, deed niks af aan de vechtlust die ze lieten zien. Tot op het bot gemotiveerd speelden de mannen onder leiding van aanvoerder Cuco Martina de wedstrijd, die ze hun leven lang zal bijblijven.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.