Regering werkt aan goedkopere benzine

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister-president Gilmar Pisas (MFK) heeft samen met minister van Financiën Javier Silvania (MFK) en minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP) een bijeenkomst gehad met de werkgroep die zich bezighoudt met de verlaging van de benzineprijzen op Curaçao.

StakeholdersDit deed Pisas een week nadat kabinetsgenoten Silvania en Cijntje elkaar openlijk bekritiseerden over het te voeren beleid.
Verder waren er vertegenwoordigers aanwezig van de ministeries van Financiën, Economische Ontwikkeling en Algemene Zaken, Refineria di Kòrsou (RdK), Curoil, Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P), de Inspectie en de douane.
Het doel van de bijeenkomst was om tot een ‘beslisdocument’ te komen, waarin de prijzen van brandstofproducten op Curaçao aan de orde komen. De werkgroep is verantwoordelijk voor het opstellen van dit document, dat alle noodzakelijke aspecten moet bevatten en ook de prijsdruk op de gemeenschap moet verlichten.
Eind april moet het beslisdocument klaar zijn. Het wordt dan eerst naar de Raad van Ministers gestuurd en gaat daarna weer terug naar het parlement.
Op 2 april komt de werkgroep opnieuw bijeen. Dan wordt er verder gewerkt aan de aanbevelingen die elke instantie als taak heeft gekregen.
,,Voor de regering van Curaçao is het belangrijk om altijd rekening te houden met de kwaliteit van de brandstof en een betaalbare prijs voor onze gemeenschap”, aldus Pisas.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.