Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanachter de geïmproviseerde kassa heette Elisa Janszen, oprichtster van Fundashon Salú pa Tur (Gezondheid voor Allen), alle gasten dit weekend welkom.

SalupaturVoor het eerst organiseerde de stichting, die zich richt op eerstelijns medische zorg voor onverzekerde immigranten, een fondsenwervend evenement. De avond bij Hòfi Sorsaka werd een groot succes. ,,Er zijn vaak spoedgevallen waar niet direct geld voor is. Het geld dat we hebben opgehaald, gaan we daarvoor gebruiken”, aldus Janszen.
Salu pa Tur bestaat sinds 2019 en wordt hoofdzakelijk gefinancierd door institutionele donors. Janszen: ,,Daarbij is vooraf vastgelegd waar het allemaal aan wordt besteed. Als er meer geld nodig is, moet dat worden aangevraagd en goedgekeurd. Die tijd is er soms niet. Onverwachte dingen, zoals medicijnen die niet worden vergoed of spoedoperaties die écht niet kunnen wachten, moeten en willen we direct kunnen betalen.” Dankzij de bijna 400 mensen die zaterdag een kaartje, eten en drinken kochten voor de fundraiser, is daar nu weer een klein budget voor. ,,Om mensen werkelijk de zorg te geven die ze nodig hebben, is nog veel meer nodig. We doen wat we kunnen en zijn dankbaar voor alle steun.”
Vrijwilligers van Salú pa Tur stonden achter de bar, schminkten kinderen en hielpen met het op- en afbouwen. Lizz & Friends traden op en tientallen Curaçaose ondernemers droegen bij door een prijs voor de loterij beschikbaar te stellen. Elk toegangskaartje was tevens een lot. Van een massage tot een dinerbon tot een duikcursus, er werden prachtige prijzen uitgedeeld. Maar de grootste winst was uiteraard de extra hulp die dankzij de avond geboden kan worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.