Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanachter de geïmproviseerde kassa heette Elisa Janszen, oprichtster van Fundashon Salú pa Tur (Gezondheid voor Allen), alle gasten dit weekend welkom.

SalupaturVoor het eerst organiseerde de stichting, die zich richt op eerstelijns medische zorg voor onverzekerde immigranten, een fondsenwervend evenement. De avond bij Hòfi Sorsaka werd een groot succes. ,,Er zijn vaak spoedgevallen waar niet direct geld voor is. Het geld dat we hebben opgehaald, gaan we daarvoor gebruiken”, aldus Janszen.
Salu pa Tur bestaat sinds 2019 en wordt hoofdzakelijk gefinancierd door institutionele donors. Janszen: ,,Daarbij is vooraf vastgelegd waar het allemaal aan wordt besteed. Als er meer geld nodig is, moet dat worden aangevraagd en goedgekeurd. Die tijd is er soms niet. Onverwachte dingen, zoals medicijnen die niet worden vergoed of spoedoperaties die écht niet kunnen wachten, moeten en willen we direct kunnen betalen.” Dankzij de bijna 400 mensen die zaterdag een kaartje, eten en drinken kochten voor de fundraiser, is daar nu weer een klein budget voor. ,,Om mensen werkelijk de zorg te geven die ze nodig hebben, is nog veel meer nodig. We doen wat we kunnen en zijn dankbaar voor alle steun.”
Vrijwilligers van Salú pa Tur stonden achter de bar, schminkten kinderen en hielpen met het op- en afbouwen. Lizz & Friends traden op en tientallen Curaçaose ondernemers droegen bij door een prijs voor de loterij beschikbaar te stellen. Elk toegangskaartje was tevens een lot. Van een massage tot een dinerbon tot een duikcursus, er werden prachtige prijzen uitgedeeld. Maar de grootste winst was uiteraard de extra hulp die dankzij de avond geboden kan worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).