Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Medical Center (CMC) heeft nog steeds te maken met grote drukte op de Intensive Care-afdelingen van het ziekenhuis.

F04 CMC DUSHIAfgelopen vrijdag waarschuwde het ziekenhuis al voor de volle zalen en werd de gemeenschap geadviseerd voorzichtig te doen.
Toch was het ook afgelopen weekend weer druk op de spoedeisende hulp. Op vrijdag ontving het ziekenhuis 58 patiënten, op zaterdag 78 en op zondag 60. Woordvoeder van het CMC, Germaine Gibbs, vertelt het Antilliaans Dagblad dat er gedurende het weekend daarnaast vijf auto-ongelukken hebben plaatsgevonden waarvoor de slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gekomen. Twee van de vijf personen die zich meldden moesten worden opgenomen op de overvolle IC zalen. ,,Op het moment dat we een beetje ruimte hadden, was de IC gelijk weer bezet”, zegt Gibbs. Om alle patiënten de juiste zorg te kunnen bieden heeft het CMC moeten besluiten één van de patiënten over te plaatsen naar een ziekenhuis in het buitenland.
Het CMC onderzoekt sinds de mededeling van afgelopen week of er een eenduidige oorzaak is vasttestellen voor de plotselinge drukte op de IC-afdelingen. Gibbs laat aanvullend weten dat het financieel moeilijk is voor het CMC om meer specialisten en verpleegkundigen aan te nemen. Los van een plotselinge toestroom van patiënten en een tekort aan bedden zorgt dus ook een tekort aan personeel voor de extra op de zorg.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.