De landfill Malpais zal hooguit nog zes jaar dienst kunnen doen. Dan is de vuilnisbelt vol, aldus de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Dorothy Pietersz-Janga (MFK) in de Staten.

Daarom wordt er volgens haar gewerkt aan nieuw beleid van minder afval, recycling en hergebruik. Dit is ook belangrijk omdat een wijk als Jandoret en omgeving last heeft van ongedierte en vieze lucht van Malpais. ,,We willen ook statiegeld gaan introduceren. En ook 2023 wordt uitgeroepen tot Jaar van de Schoonmaak. Dat wordt eerdaags via een Landsbesluit aangekondigd”, aldus de minister.

landfill


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.