Dierbaren herdenken die zijn heengegaan

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hospice Arco Cavent organiseert van 5 tot en met 11 december het jaarlijkse fundraising-event de Week4Light.

T16 UIT Week4Light 1In het hospice verblijven mensen die terminaal ziek zijn. Het accent ligt op de kwaliteit van het leven, goede zorg en zoveel mogelijk comfort. Het hospice is vrijwel geheel afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven en fondsen. Tijdens de Week4Light zullen alle opbrengsten ten goede komen aan Arco Cavent.
Gedurende deze week geeft het hospice informatie over alles wat met de laatste levensfase te maken heeft. ,,Vaak vinden mensen het lastig om hierover te praten. Met het organiseren van de Week4Light proberen we dit taboe bespreekbaar te maken op een hele toegankelijke en realistische manier. Via Facebook, Instagram en de website delen we content in de vorm van verhalen, korte filmpjes en inspirerende berichten”, aldus de organisatie.
Mensen kunnen actief meedoen met de Week4Light door op een van de verkooppunten een lampionzakje te kopen en vervolgens te versieren voor de overleden dierbare. Op zaterdag 10 december kunnen zij het zakje plaatsen in het grote herdenkingshart bij de Kathedraal van Doornen. Dankzij de magie van de kathedraal en de andere lampionzakjes vormen ze een sprookjesachtig geheel. ,,Op deze manier kunnen we onze overleden dierbaren herdenken en geven we tegelijkertijd licht aan Curaçao voor een mooi 2023”, aldus Rianne van Gestel, directeur van het hospice.
De lampionzakjes zijn tussen 3 en 10 december te koop voor 10 gulden bij Zuikertuin, Van den Tweel supermarkt, Onderlingehulp en de Zumpiña Shop bij de Kathedraal van Doornen. De slotavond is op zaterdag 10 december bij de Kathedraal van Doornen. Iedereen is welkom tussen 17.30 en 20.30 uur. De entree is gratis. De ingang en parkeermogelijkheden zijn bij Restaurant Number 10.
Zie voor meer informatie de website www.arcocavent.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).