Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jolanda Wils, ondernemer én atleet, behaalde de negende plek ‘overall’ bij de iF3 Masters World Championships 2022. Door deze bijzondere prestatie mag zij zich rekenen tot de tien beste atleten van de wereld binnen deze tak van sport.

Wils2Wils trainde voorafgaand aan het event onder andere samen met Chris Kuster, ook atleet, en beiden vetrokken na het goed doorlopen van diverse kwalificatierondes van Curaçao naar Aruba om deel te nemen aan dit toernooi. Aruba was dit jaar gastland voor de wereldkampioenschappen iF3, ook wel bekend als crossfit. Samen met acht andere deelnemers uit Aruba, vertegenwoordigen Wils en Kuster het land Aruba tijdens de iF3 Masters World Championships 2022.
Gedurende drie dagen hebben zij met de andere deelnemers uit 21 landen, zes testen moeten doen. Er deden in totaal 300 atleten aan het prestigieuze sportevenement mee. De International Functional Fitness Federation (iF3) waar Aruba ook bij aangesloten is, is een non-profitorganisatie die als missie het promoten en laten groeien van de ‘functional fitness’ als wedstrijdsport heeft. De federatie ontwikkelt regels, bewegingsnormen, bewaakt veiligheidsprotocollen maar voorziet bijvoorbeeld ook haar nationale federaties van begeleiding en geeft training aan juryleden. Het evenement vond plaats op drie verschillende locaties: Nikki Beach, de marinebasis en Centro Deportivo Libertador Betico Croes. Het uiteindelijke doel van de organisaties en deelnemers is om de sport officieel erkend te krijgen voor de Olympische Spelen. Wils liet weten enorm trots te zijn op haar eigen prestatie en blij te zijn met de gekregen en gecreëerde kansen, maar bovenal dankbaar voor alle steun die zij heeft mogen ontvangen van haar coach, supporters, sponsors, familie en mede-atleet Kuster. ,,On to the next!” aldus Wils.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.