Van onze redactie
Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen.

Toerisme2De introductie van toerisme als vak op school zal helpen om de kennis van kinderen over het belang van toerisme voor Curaçao te vergroten, zo is de redenering.
De officiële lancering vond gisteren plaats op het Coromoto College, in aanwezigheid van de minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje (PNP), de minister van Onderwijs, Sithree van Heydoorn (MFK), alsmede vertegenwoordigers van de betrokken ministeries en de verschillende schoolbesturen. Verder waren er presentaties van leerlingen van de A.E. Goilo School, Adventschool Koraal Specht, Kolegio Erasmo, Emmy Berthold School, Skol Marieta Alberto zmlk/mlk, Dr. Albert Schweitzer School en het Coromoto College zelf.
Het schoolvak toerisme wordt in groep vijf geïntroduceerd. Na evaluatie volgen ook de groepen zes en zeven. Het materiaal dat op de scholen zal worden gebruikt, bestaat uit een reeks interactieve video’s, samen met een handleiding voor docenten en een werkboek met opdrachten voor de leerlingen.
De eerste vijf video’s behandelen de volgende onderwerpen: Wat is toerisme en wie is een toerist?; Laten we een hotel bezoeken; Marketing en promotie; Toeristische attracties; en Het belang van de haven. De commissie die de verschillende materialen heeft gemaakt, bestaat uit vier docenten, een maatschappelijk werker en vertegenwoordigers van toeristenbureau CTB.
,,De introductie van toerisme als vak op basis- en speciale scholen zal onze kinderen helpen om al op jonge leeftijd het belang van toerisme voor Curaçao te leren kennen, en ook hun interesse wekken om later te kiezen om in deze dynamische sector te gaan werken”, aldus CTB.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).