Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Onderwijs, Cythree van Heydoorn (MFK), heeft gisterenavond bekendgemaakt dat de scholen vandaag gesloten zullen zijn als gevolg van de overlast van de storm die nu de eilanden passeert. Dit komt omdat met zoveel regenval het verkeer vast komt te zitten.

F03 Scholen vandaag dicht 1 aVerder is er ook een dringend verzoek gedaan dat werkgevers om werknemers wat langer, tot 10.00 uur, de tijd te geven naar het werk te komen. Ook de regering doet dit voor de ambtenaren. Dit geldt niet voor de vitale functies, die paraat moeten staan voor als dat nodig is. Ook wordt aangekondigd dat de lokale autoriteiten de hulp hebben ingeroepen van Defensie om militaire bijstand te leveren. ,,De bijstand bedraagt zachte militaire bijstand door middel van het leveren van transport en stand-by noodhulp”, aldus Defensie. Uitgelegd wordt dat de organisatie over voertuigen beschikt die kunnen rijden in moeilijk begaanbaar gebied.

De meteorologische dienst heeft gisteren tijdens een persconferentie de code geel afgegeven. De storm beweegt zich richting het oosten van de ABC-eilanden. Meteoroloog Marshandy Luciano maande iedereen voorzorgsmaatregelen te treffen en beloofde telkens met een update te komen. De meteorologische dienst verwachtte gisterenochtend dat de storm ‘s avonds en gedurende de nacht tot vanochtend het hevigst zou zijn. Luciano waarschuwt voor een wilde zee, vooral ten zuiden van het eiland, als de wind ook van richting verandert en een zuidwestenwind wordt. Dan moeten vooral bebouwingen langs de zee en vooral hotels oplettend zijn. Ook booteigenaren zijn opgeroepen voorzorgsmaatregelen te treffen. Verwacht wordt dat er 25 tot 75 millimeter regen valt met rukwinden die kunnen oplopen tot wel 35 tot 45 kilometer per uur, windkracht 6 tot 7. Verder werd gisteren onweer niet uitgesloten. De golfhoogte kan tot 2,5 meter zijn. Gistermiddag viel de meest regen in de wijken Steenrijk, Saliña, Klein Kwartier en Punda. Volgens de politie lopen ook Zeelandia, Groot Davelaar, Otrobanda (Pater Euwensweg), Penstraat, Pietermaai, Jongbloed, Zuikertuintje, Damacor, Gosieweg en Kaminda Brievengat onder met water.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.