Van onze redactie
Willemstad - Op initiatief van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) is er afgelopen week een meeting gehouden over illegale vakantieverhuur.

vakantiehuisBij de meeting waren de vertegenwoordiger van de toerisme- en horeca-industrie, de minister van Financiën en de vertegenwoordigers van de Ontvanger, Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB), de Curaçao Tourist Board (CTB) en de Sector Fiscale Zaken aanwezig. Tijdens deze vergadering is ingegaan op de bestaande problematiek betreffende de illegale vakantieverhuur op Curaçao.
Het gaat hier om zowel particulieren als organisaties die woningen en/of vakantie-accommodaties verhuren, zonder hiervoor de nodige belasting af te dragen. Chata heeft een lijst opgesteld met de namen van de bij hun bekende particulieren en organisaties in deze industrie. SBAB zal deze lijst als basis gebruiken voor de opsporing van illegale verhuur en daarop controles gaan uitoefenen, met de focus op fiscale verantwoordelijkheden. Er zal tevens onderzoek worden verricht naar de verschillende toeristische accommodaties zodat er een duidelijk beeld kan worden geschetst van de huidige marktsituatie. Denk hierbij aan de particulieren die hun woning verhuren, hotels, horecagelegenheden, autoverhuurbedrijven, duikscholen et cetera.
Minister Silvania wenst een einde te maken aan de voordelige marktpositie waar de belastingontduikers momenteel van genieten. De eerlijke belastingbetaler kan op een gegeven moment niet meer concurreren in de markt, met alle gevolgen van dien. Over drie maanden zal de SBAB de resultaten van het onderzoek en de controles aan de minister presenteren en zal er een vergadering worden gepland met de belanghebbenden, om de resultaten te bespreken. De resultaten zullen in het kader van transparantie publiekelijk worden gemaakt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.