Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het kabinet-Pisas (MFK/PNP) erkent de positieve impact die het hippodroom-project ‘zou kunnen hebben op de sociaaleconomische ontwikkeling van Curaçao’.

paardenrenbaan,,De paardensector vertegenwoordigt wereldwijd een aanzienlijk economisch belang. Naast het genereren van inkomsten en economische activiteiten, vervult de sector een belangrijke maatschappelijke rol, gezien de diversiteit aan activiteiten die hiermee gemoeid gaan.”
Zo staat te lezen op de Facebookpagina van minister Javier Silvania van de grootste regeringspartij MFK. Gevolgd met de belofte dat de huidige regering ‘zich heeft gecommitteerd om de nodige wet- en regelgeving te introduceren om het wedden op paardenrennen mogelijk te maken’.
Begin deze week heeft de bewindsman van Financiën om de tafel gezeten met Michael Monte en - zoals de regering het beschrijft - ‘zijn samenwerkingspartners’, die het hippodroom-project op Curaçao willen voortzetten.
,,Het gaat hierbij om de vormgeving en professionalisering van de huidige paardensector op Curaçao, door weddenschappen op paardenrennen toe te voegen en de huidige renbaan van Almirante Brion te verbouwen.”
Michael Perigault Monte is directeur van Coral Games nv, gevestigd te Landhuis Brievengat. De vennootschap bestaat sinds 2001 en heeft als doel ‘het verzorgen, organiseren, promoten van, en het bieden van gelegenheid tot kans- en behendigheidsspelen alsmede het exploiteren van een of meer gelegenheden van vermaak en ontspanning waaronder begrepen doch niet daartoe beperkt de exploitatie van een paardenrenbaan’.
Naast Monte - aanhanger van regeringspartij MFK, die bij de verkiezing in 2016 op de kandidatenlijst stond van de partij van toenmalige lijstrekker Gerrit Schotte - zijn er nog twee andere directeuren: de op Aruba geboren Johan Martina en Napoli Melendez Requena.
Deze krant berichtte eerder dat Monte met Coral Games 10 miljoen gulden investeert in de paardenrenbaan en dat nog eens 8 miljoen wordt bijeengebracht door niet nader aangeduide Amerikaanse investeerders. Het project heet officieel Hipodromo International de Curaçao Almirante Brion.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.