Pisas: Niet bagatelliseren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao krijgt woensdag tussen 15.00 en 20.00 uur mogelijk te maken met een tropische storm. Die kans is zeer waarschijnlijk. Maar ook als het systeem zich niet verder ontwikkelt zal dat gevolgen hebben door veel regen en wind.

StadPremier Gilmar Pisas (MFK) deed woensdagmiddag nog eens een dringende oproep aan de bevolking om zich te houden aan de toke de keda die om 11.00 uur van kracht werd. Pisas kon niet begrijpen dat er om 14.00 uur nog supermarkten geopend waren. ,,Doe niet alsof er niets aan de hand is”, zei Pisas. ,,Bereid je voor. Het ergste moet nog komen. We kunnen meer wind en regen verwachten en dat zal grote gevolgen hebben.” Het dringende verzoek is dan ook aan iedereen om thuis te blijven, zolang de avondklok van kracht is.
Een toestel van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in de Verenigde Staten, een zogenaamde Hurricane Hunter, heeft in het noordelijk deel van het uitgestrekte systeem windsnelheden gemeten van 90 kilometer per uur. Vandaar dat de situatie nog altijd zeer serieus wordt genomen. Rond 14.00 uur lag de storing op ongeveer 140 kilometer oostzuidoostelijk van Curaçao. Marshandy Luciano, hoofd weerkamer van de Curaçaose Meteorologische Dienst (Meteo), zei tijdens de Relato di Dia, woensdagmiddag om 15.00 uur, dat het systeem zich onveranderd in westelijke richting verplaatst, maar dat de snelheid wat is afgenomen. De Meteo gaat ervanuit dat de storing zich intensiveert en ontwikkelt tot een tropische storm op het moment dat die zuidelijk bij Aruba passeert. Die storm zal dan de naam ‘Bonnie’ krijgen. Vanwege de grootte van de storing, zal Curaçao ook op dat moment nog midden in het gebied liggen en dus de gevolgen van een storm meekrijgen. Naar verwachting zullen de weersomstandigheden tussen 15.00 uur en 20.00 uur sterk verslechteren met meer regen en wind.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).