Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Nederlandse ministerie van Financiën wil volgend jaar een verzamelaarsmunt uitgegeven ter ere van Willemstad op Curaçao. De munt moet nog ontworpen worden.

F05 verzamelaarsmuntHet ministerie brengt jaarlijks twee verzamelaarsmunten uit, waarmee de aandacht wordt gevestigd ‘op speciale gebeurtenissen en personen die een belangrijke rol hebben vervuld voor Nederland’, aldus de toelichting. In 2023 is voor Willemstad gekozen vanwege ‘de historische significantie, culturele diversiteit en unieke stadsarchitectuur met 765 kleurrijke monumenten’. De historische wijken van Willemstad zijn ‘indrukwekkende plekken die met recht tot het Unesco werelderfgoed behoren’, aldus het ministerie. Namens het ministerie is De Nederlandsche Bank (DNB) op zoek naar beeldende kunstenaars, ontwerpers en vormgevers die de munt willen ontwerpen. Zij kunnen tot uiterlijk maandag 4 juli 10.00 uur Nederlandse tijd een korte motivatie indienen, samen met een cv en een portfolio. Een speciale Muntadviescommissie, met twee leden uit de kunstwereld, een numismaat (muntkenner), een vertegenwoordiger van DNB en van het ministerie, selecteert een aantal inzendingen en vraagt de kunstenaars in vier tot zes weken een ontwerp te maken voor de Willemstadmunt. Hiervoor wordt een vergoeding beschikbaar gesteld van 5.000 euro. De Koninklijke Nederlandse Munt verzorgt een workshop over de technische aspecten die relevant zijn voor het ontwerpen van een munt. De vormgever van het winnende ontwerp krijgt nog eens 13.000 euro om dat verder uit te werken, inclusief de overdracht van het auteursrecht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).