Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Nationale team van Curaçao heeft met 2-1 gewonnen van Honduras in de Nations League. Het team staat onder leiding van de Nederlandse bondscoach Art Langeler. De zege is een revanche op de nederlaag tegen Honduras vorige week in eigen land.

F06 Voetbalzege tg Honduras 1Het eerste doelpunt kwam van oud-FC Groningen-speler Leandro Bacuna die nu een contract heeft bij Cardiff City. ,,Hij kreeg na een corner een afgeslagen bal voor zijn voet. Bacuna twijfelde niet en schoot met zijn linker op knappe wijze raak”, aldus een verslag op <f"ADScala-Italic">VI Nieuws<f"ADScala-Romein">.
In de tweede helft verdubbelde invaller Anthony van den Hurk de score. Hij is bekend van FC Eindhoven, De Graafschap en MVV. VI Nieuws: ,,Anita trok de bal strak voor en invaller Anthony van den Hurk werkte succesvol af.”

De derde goal tegen Honduras kwam van Romell Quioto, ‘die op fabelachtige wijze een vrije trap achter doelman Eloy Room schoot’.
Overigens heeft Curaçao alleen gespeeld met spelers die in Nederland spelen of hebben gespeeld. De basisploeg bestond naast Bacuna, Van den Hurk en Room, ook uit Juriën Gaari, Cuco Martina, Roshon van Eijma, Michaël Maria, Vurnon Anita, Juninho Bacuna, Brandley Kuwas, Elson Hooi en Rangelo Janga en nog drie invallers Roly Bonevacia, Kenji Gorré en Gervane Kastaneer.

De overwinning maakt dat Curaçao in groep C van League A Concacaf Nations League weer gelijk staat met Honduras. Op 10 juni speelt Canada in Vancouver, de volgende tegenstander van Curaçao, elk heeft nu drie punten. Maar bij het team van Canada is er een dispuut met de bond waardoor een oefenwedstrijd tegen Panama werd gestaakt uit onvrede over de financiële beloning die ze krijgen. Nu is de training wel weer begonnen, terwijl er over de vergoeding nog onderhandeld wordt.

Vrijdag vliegt Curaçao door naar het land dat zich plaatste voor het WK in Qatar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).