Trinidad: Projecten jaar lang adopteren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het team van Cura Doet wil volgend jaar een stapje verder. Het idee is om bedrijven de mogelijkheid te geven projecten te adopteren en een jaar lang te steunen. Op die manier kunnen de organisaties iets teruggeven aan de maatschappij.

Curadoet2Dat zegt Vicky Trinidad na een ‘heel succesvolle negende editie’ van het vrijwilligersevenement. Nu al wordt achter de schermen nagedacht over de tiende Cura Doet volgend jaar. Die moet speciaal worden door een intensievere maatschappelijke bijdrage. ,,Het is in wezen een plicht van bedrijven iets terug te geven. We helpen met de mogelijkheid een project of organisatie minimaal een jaar te adopteren”, zegt Trinidad. ,,Dat kan met geld, maar ook met begeleiding, materiaal en vrijwilligersacties.”
Trinidad schat dat er op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei ‘zeker meer dan 5.000’ vrijwilligers de handen uit de mouwen hebben gestoken. Hoeveel precies is pas te zeggen nadat de dertig coördinatoren van de verschillende zones hun verslag hebben ingediend over het verloop van de dagen. De vrijwilligers zijn ingezet bij 301 projecten van 278 organisaties. ,,Elk jaar is weer anders”, zegt Trinidad. ,,Maar het is steeds weer mooi om de dankbaarheid en blije gezichten te zien en de saamhorigheid te voelen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).