Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voormalig premier Gerrit Schotte van de politieke partij MFK heeft dringend geld nodig.

armeGerritMaar liefst een bedrag van 1,8 miljoen gulden dat hij binnen tien dagen aan het Openbaar Ministerie (OM) moet betalen en dat uiteindelijk bestemd is voor het criminaliteitsfonds. Schotte heeft dat geld niet, nu hij net een jaar uit de gevangenis is en zijn leven weer op de rit probeert te krijgen, zo stelt hij zelf in een videoboodschap waarin hij vraagt om financiële steun. ,,Dit is een heel persoonlijke video. Alsjeblieft luister. Ik probeer mijn leven weer op te pakken en doe waar ik goed in ben, ik creëer, genereer, ben goed in financiën en zorg voor stabiliteit, ik voer uit en implementeer. Ik doe een beroep op jullie, mijn sympathisanten. Want als ik niet betaal, moet ik weer drie jaar naar de gevangenis. Meestal kan er een betalingsregeling getroffen worden, maar dat geldt niet voor mij”, zo legt hij in de boodschap uit. Hij rekent ook voor dat als 100 mensen 18.000 gulden betalen, hij de som geld rond heeft. Met 200 mensen kost het per persoon 9.000 gulden. ,,God zal alles wat u schenkt verdubbelen voor u en uw familie”, zo belooft hij. Hij eindigt zijn boodschap met het opgeven van zijn bankrekeningnummer. Het geld dat Schotte moet betalen komt voort uit de ontnemingszaak Babel. Schotte - die premier was van 2010 tot 2012 - is onder meer veroordeeld voor ‘ambtelijke omkoping’, het ‘medeplegen van valsheid in geschrifte’ en het ‘medeplegen van witwassen’. In hoger beroep in juli 2018 werd het vonnis bevestigd.
In mei 2019 startte de moeder van Schotte een crowdfunding op, wat niet veel geld opleverde. Zij vroeg steun voor een bedrag van 3,6 miljoen gulden, dat was het ontnemingsgeld met daarbij opgeteld de advocaatkosten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.