Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De partij PAR en de buitenparlementaire politieke partij PIN vinden dat de bevolking van Curaçao er rekening mee moet houden dat de oorlog in Oekraïne ook gevolgen kan hebben voor Curaçao.

drukke winkelstraatZo wordt Rusland sancties opgelegd waardoor de prijzen van gas en olie wereldwijd zullen stijgen. En daarmee stijgen voor Curaçao ook de energie- en waterprijzen. ,,Het hele leven wordt duurder”, zo wordt geconcludeerd. Maar, ‘gevaarlijker’ nog is de band die Venezuela en Cuba hebben met Rusland. ,,De minister van Buitenlandse Zaken van Rusland heeft onlangs gezegd niet uit te sluiten militairen te sturen naar Venezuela en Cuba”, zo schrijft PAR. ,,Dan komt oorlog fysiek wel dicht bij Curaçao”, aldus de partijen. Daarnaast stelt PIN dat als de oorlog Europa gaat treffen dit ook invloed kan hebben op het toerisme.
Daarom wil PIN weten wat voor andere projecten de regering wil opzetten. Zoals, het stokpaardje van PIN, verbouw van medische cannabis en e-gaming, maar ook het stimuleren van landbouw om in de eigen voedselproductie te kunnen voorzien.
PIN wil weten of de regering rekening houdt met de gevolgen van deze oorlog. ,,Is er een vangnet voor de meest zwakken onder ons? Zijn Aqualectra en Curoil al gewaarschuwd? Houdt Nederland ons officieel op de hoogte van de ontwikkelingen?” Ook PAR heeft via de Statenvoorzitter vragen gesteld aan minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK): ,,Is er met de minister-president of de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland contact opgenomen? Heeft de Gevolmachtigde minister instructies gekregen als het bijvoorbeeld gaat om urgente vergaderingen in de Rijksministerraad (RMR)? Wordt er rekening gehouden met escalatie van het conflict in onze regio?”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.