Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Sandals Royal Curaçao heeft de opening van het luxe resort uitgesteld van 14 april naar 1 juni. Dat heeft te maken met wereldwijde materiaaltekorten en vertragingen in het scheepsvervoer.

SandalsDe verstoringen in de keten hebben tot gevolg dat internationale leveranciers geconfronteerd worden met tekorten aan materialen en vertragingen in het vervoer. Daardoor kan het zestiende Sandals Resort bij Santa Barbara pas zes en een halve week later opengaan dan aangekondigd. Dat de afronding van het resort op Curaçao door dergelijke omstandigheden ‘buiten de controle’ van het Jamaicaanse familiebedrijf vertraging oploopt ‘is zeker frustrerend’, aldus het persbericht, ‘maar we nemen eenvoudigweg geen genoegen met minder dan de ervaring die we hebben beloofd’.
Dat de openingsdatum van 14 april niet wordt gehaald, kan nog een aardige kostenpost tot gevolg hebben. In het persbericht worden werknemers en gasten gerustgesteld.
Alle teamleden die in dienst genomen zijn behouden hun baan. Het introductie- en inwerkingsproces wordt volgens planning vervolgd evenals de wervingscampagne om de nog openstaande vacatures in te vullen. Per 1 april krijgen alle medewerkers hun volledige salaris uitbetaald, inclusief de overeengekomen openingsbonus. Ook de mogelijkheden om via het Team Member Exchange Programme in het buitenland trainingen te volgen blijven beschikbaar.
Gasten die geboekt hebben voor de periode voor 1 juni, hebben verschillende opties. Zij kunnen hun reservering op Curaçao naar een later tijdstip in het jaar verschuiven, omzetten naar een van de andere locaties van Sandals Resorts of opteren voor een terugbetaling van het volledige bedrag. Sandals Resorts zal alle kosten voor het veranderen van de vlucht dekken tot 600 dollar per persoon. Bovendien ontvangen alle gasten die getroffen worden door het uitstel van de opening een tegoed van 250 dollar die besteed kan worden in de Red Lane Spa en Island Routes Tour.
De organisatie is ervan overtuigd dat wat er uiteindelijk staat, de korte periode van wachten waard maakt. Het hotel opent met 351 luxe kamers en suites. Dat is inclusief twee nieuwe ‘signature suite categories’: Awa Seaside Butler Bungalows en Kurason Poolside Butler Bungalows.
Eerder deze maand gaf general manager Kevin Clarke op een persconferentie met minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) aan er alles aan te doen om de vacatures lokaal in te vullen. ,,We will employ the locals”, zei Clarke. Minister Larmonie-Cecilia zei gisteren desgevraagd geen weet te hebben van vergunningaanvragen voor personeel uit het buitenland.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).