Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij een clandestien feest op Mahuma waren zeker 100 mensen bij elkaar, waaronder Statenlid Michelangelo ‘Lo’ Martines van de partij Kòrsou Esun Mihó (KEM). Dit wordt gemeld in een politiebericht en andere media.

F00MartinescropDe politie was ter plekke om de samenkomst een halt toe te roepen omdat het al over de avondkloktijd van 23.00 uur was. Er werd versterking ingeroepen door de politie omdat er boetes uitgeschreven moesten worden. Ook werd de hulp ingeroepen van een hulpofficier van Justitie mocht er een huiszoeking gedaan moeten worden, want, zo legt de politie uit, het ging om een appartementencomplex. De politie heeft de eigenaar van het complex dat afgehuurd was voor het feest, de 36-jarige N.D.C., aangehouden.
,,Op een bepaald moment sprak de politie een automobilist aan van wie de autoruiten donker waren. Dit liep uit op een hevige discussie en een handgemeen waardoor de agent gewond raakte en naar het Curaçao Medical Center (CMC) vervoerd moest worden.” De politie stelt dat het om de 48-jarige M.G.M. gaat. In anderen lokale media wordt gesteld dat het om genoemd Statenlid gaat. Hij is aangehouden voor het niet opvolgen van politieorders, obstructie van een ambtenaar die zijn werk uitvoert, verweer tegen zijn arrestatie en overtreding van de Covid-19-maatregelen. Beide aangehouden personen, de eigenaar en Martines, zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
In een reactie op Facebook zegt Martines dat hij op geen enkele moment is aangehouden. Hij was naar eigen zeggen in een van de appartementen op het erf waar het feest gehouden werd. Volgens hem werd iedereen door de politie naar huis gestuurd en ging Martines ook weg uit het appartement dat hij gehuurd had. Hij werd door de politie, naar eigen zeggen, ook niet aardig aangesproken en hij mocht ook niet zijn vergunning laten zien dat hij met getinte autoruiten mag rijden. Toen hij in de auto wilde stappen werd door de agent aan zijn deur getrokken waardoor hij een kapwond opliep aan zijn lip. ,,Ik ben daarna zelf naar het politiebureau gereden en heb daar mijn verhaal gedaan. Daarna kon ik gewoon naar huis”, aldus Martines.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.