Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De uitvoeringsorganisatie Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz) waarschuwt voor de gevaren van dengue, chikungunya, zika en gele koorts, nu er veel regen valt en er ook stilstaand water is waar muggen eitjes in leggen, soms wel 400 in één keer.

muggenziektenHoewel er bij G&GZ nog geen bevestigde gevallen zijn gemeld gaat de instantie uit van het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’. De burgers, maar ook bedrijven, wordt aangeraden vooral in de eigen omgeving goed op te letten of er geen plekken zijn waar water stilstaat. ,,Er moet in plantenbakken gekeken worden en de schotels onder plantenbakken en aquaria zonder vissen. Aan de Piscaderaweg 49 kan het middel Abate aangeschaft worden om stilstaand water dat niet zomaar opgeruimd kan worden, te behandelen tegen muggeneitjes en -larven”, aldus G&Gz. Ook wordt aangeraden in de directe omgeving van het huis of bedrijf goed te controleren, vooral op onzichtbare of donkere plekken waar mogelijk zwerfvuil ligt waar water in stil kan blijven staan, zoals emmers, blikjes, autobanden, flessen en foambakken. Regenbakken moeten visjes krijgen of er moet Abate in gegooid te worden. Daken met goten moeten ook gecontroleerd worden, evenals beerputten die open zijn of waar scheuren in zitten. In een beerput kan kerosine gedaan worden, zo wordt door G&Gz aangeraden. Tot slot kunnen mensen zichzelf beschermen door zich in te smeren met ‘deet’-houdend muggenspul.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).