Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ozzie Albies is dinsdag met zijn club Atlanta Braves kampioen geworden in de Major League Baseball (MLB). Ozzie is na Hensley Meulens de tweede Curaçaose profhonkballer die de World Series heeft gewonnen.

ozzie2De Braves wonnen dinsdag Game 6 van de World Series met 7-0 van Houston Astros en kwamen daarmee op een 4-2 voorsprong in de ‘best of seven’. Volgens www.honkbalsoftbal.nl sloeg de 24-jarige Albies in de beslissende overwinning twee honkslagen in drie slagbeurten, kreeg vier keer wijd en scoorde twee runs. In de derde inning komen de Braves dankzij een homerun van Jorge Soler met twee man op de honken op 3-0, schrijft het Algemeen Dagblad. ,,Swanson sloeg de bal in de vijfde inning de tribunes in, met opnieuw Albies die profiteerde.”
Albies werd dinsdagavond direct na de wedstrijd, met de Curaçaose vlag over zijn schouders, geïnterviewd bij MLB Tonight. De 34-jarige Kenley Jansen, al jarenlang succesvol pitcher bij de Los Angeles Dodgers, is trots op zijn landgenoot, zo laat hij weten via een tweet: ‘@ozzie...another WS ring for CW. Proud of you’. Van Curaçao wist alleen Hensley Meulens eerder de World Series ring te bemachtigen. Met de San Francisco Giants won Meulens in 2010, 2012 en 29014 de World Series. De Arubaan Xander Bogaerts werd in 2013 en 2018 kampioen met de Boston Red Sox. Sinds 2018 is er elk jaar wel een speler uit het Koninkrijk die de World Series wint, merkt www.honkbalsoftbal.nl op. Maar ‘in de rijke historie van de Braves is Albies, ondanks de prestaties van onder meer Andruw Jones, Randall Simon, Jair Jurrjens en Andrelton Simmons, de eerste Brave uit het Koninkrijk met een ring’.
Ozzie en zijn ploeggenoten hebben geschiedenis geschreven, want in 1995 was het voor het laatst dat de Atlanta Braves de titel pakten. Het lag ook meer voor de hand dat Houston Astros kampioen zou worden, omdat de ploeg in 2017 nog de MLB-kampioen werd en in 2019 in de finale stond. De Braves wonnen de World Series verrassend na een moeizaam seizoen. ,,Alles wat mis kon gaan, ging ook mis”, citeert www.nu.nl eerstehonkman Freddie Freeman. ,,Maar we zijn alle tegenslag te boven gekomen. We zijn elke dag keihard blijven werken en nu zijn we wereldkampioen.”
De Amerikaanse televisiezender CNN stelt dat de 7-0 overwinning dinsdag voortkomt uit ‘strong pitching and three big homeruns’. Alhoewel Atlanta de Astros thuis in Game 5 niet wist uit te schakelen, kwamen duizenden fans naar het stadion van de Braves, Truist Park, om de wedstrijd te zien ‘on a nippy but starry night’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.