Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Financiënminister Javier Silvania (MFK) beslist maandagochtend over eventuele opheffing van het beslag van de Belastingdienst op het zorgbudget van de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) Curaçao bij de Sociale Verzekeringsbank.

F02 Stichting GGz 2020 Dushi,,We hebben gesproken met de Ontvanger”, zegt GGz-directeur Henk Kamsteeg. ,,We hebben hen van alle informatie voorzien en hen ook de schuld van Justitie aan ons laten zien. De Ontvanger stelt een rapportage op en stuurt dat naar de minister van Financiën. Die neemt uiterlijk maandagochtend een beslissing over het opheffen van het beslag.”

Het beslag is in verband met belastingachterstanden van de GGz en overigens ook van andere zorginstellingen, die vaak in financiële nood verkeren omdat de budgetten niet toereikend zijn. Nadat de fiscus bij de SVB beslag had laten leggen op de zorgbudgetten, liet de Stichting GGz het personeel weten dat de uitbetaling van de salarissen deze maand in gedrang komt.

Als het zorgbudget voor oktober niet van de SVB zou worden ontvangen, zou de GGz niet in staat zijn de salarissen van deze maand tijdig uit te betalen. Directeur Kamsteeg gaf aan dat de salarissen sowieso wel worden betaald, maar later dan het personeel normaal gewend is.

De vordering van de GGz op Justitie bedraagt 2,1 miljoen gulden. Over de omvang van de belastingschuld doet de leiding in dit stadium geen mededelingen ‘omdat er onduidelijkheid is en omdat we bepaalde aanslagen betwisten’. ,,Maar het is meer dan de vordering op Justitie”, aldus Kamsteeg.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).