Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijspraak gevraagd voor mensenhandel in de zaak tegen John Loth.

mensenhandelHij is directeur van Rectour Corporation, de voormalige exploitant van het voormalige prostitutiehuis Campo Alegre. Wel is tegen hem zes maanden gevangenisstraf geëist voor administratieve fraude, zo bevestigt het OM. In april vorig jaar werd Campo failliet verklaard, mede als gevolg van de coronacrisis. Er werd aangifte gedaan door een prostituee, namens 41 anderen van Colombiaanse en Dominicaanse afkomst, die Loth betichtten van moderne slavernij. Het OM zou het punt van mensenhandel hebben laten vallen omdat het niet mogelijk is gebleken om getuigen te horen.
Hem wordt dus wel verweten dat hij de administratie niet op orde heeft en ook geen jaarverslagen van de laatste jaren (2018, 2019 en 2020) kan overleggen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.