Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijspraak gevraagd voor mensenhandel in de zaak tegen John Loth.

mensenhandelHij is directeur van Rectour Corporation, de voormalige exploitant van het voormalige prostitutiehuis Campo Alegre. Wel is tegen hem zes maanden gevangenisstraf geëist voor administratieve fraude, zo bevestigt het OM. In april vorig jaar werd Campo failliet verklaard, mede als gevolg van de coronacrisis. Er werd aangifte gedaan door een prostituee, namens 41 anderen van Colombiaanse en Dominicaanse afkomst, die Loth betichtten van moderne slavernij. Het OM zou het punt van mensenhandel hebben laten vallen omdat het niet mogelijk is gebleken om getuigen te horen.
Hem wordt dus wel verweten dat hij de administratie niet op orde heeft en ook geen jaarverslagen van de laatste jaren (2018, 2019 en 2020) kan overleggen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).