Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Pen Resort in de Penstraat, dat al zeer veel jaren op de tekentafel ligt, moet nu ‘The Pyrmont Autograph Collection Hotel by Marriott’ worden. De kersverse minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje (PNP), meldt dat op Facebook. Het bericht wordt bevestigd door de ontwikkelaars.

F01 Pen nu Pyrmont Hotel NEWCijntje doet verslag van een bijeenkomst met de eigenaren van Pen, waaronder Bastiaan Guis. Ook directeur Jeroen Kibbelaar was daarbij aanwezig. Van de zijde van de minister deed onder meer ook zijn partijgenoot en kabinetsmedewerker Ramon Chong aan de bespreking mee.
Het luxe resort ten oosten van de populaire stadswijk Pietermaai moet bijna 300 kamers en ruim 25 suites tellen. Het hotel kan een belangrijke rol spelen in het aantrekken van Noord- en Zuid-Amerikaanse toeristen, aldus de bewindsman. Gesproken is volgens Cijntje hoe de lokale resorts beter kunnen samenwerken om meer ‘airlift’ - vliegverbindingen - naar Curaçao aan te trekken.
Pen Resort heeft al verschillende vergevorderde plannen gekend. Zo was een tijdlang sprake dat het een Hard Rock Hotel zou worden. Nu is de naam officieel The Pyrmont Autograph Collection Hotel (ACH) by Marriott. Elk ACH heeft een eigen naam. De naam is gekozen omdat de oorspronkelijke naam van het Kas di Pueblo op het terrein ‘Pyrmont’ was, vernoemd naar regentes koningin Emma Waldeck von Pyrmont.
De financiering, zowel eigen vermogen als het aantrekken van vreemd vermogen, bleek regelmatig een struikelblok. Ook de diverse (internationale) crises speelden het project parten, maar volgens de ontwikkelaars ‘is de financiering nu rond’.
De eigenaren van Pen zijn ook eigenaar van het bestaande Marriott Curaçao Beach Resort te Piscadera, dat voor de heropening eind 2019 grondig werd gerenoveerd en uitgebreid.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).