Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao is vanaf heden een nieuw nationaal park rijker: het ‘Curaçao Marine Park’. De Caribbean Research & Management of Biodiversity Foundation (Carmabi) heeft het gebied voor de kust van Oostpunt in haar beheer gekregen met als doel het onderwaterleven zoals het koraalrif te beschermen.

marinepark2Het Curaçao Marine Park bestrijkt de kustlijn die bij de Caracasbaai (Lijhoek) begint en de zuidoostelijke richting volgt, om Oostpunt heen en vervolgens, voor een kort deel, noordwestwaarts verder trekt.
Carmabi gaat binnenkort beginnen met het plaatsen van een twintigtal meerboeien, die bedoeld zijn om het gebruik van ankers te weren. ,,Ankers richten namelijk grote schade aan op het koraalrif. Wij gaan ook aan de slag met het verwijderen van afval en ongebruikt vistuig op de zeebodem. Monitoring van indicatoren van de bestaande mariene ecosystemen behoort ook tot onze taken”, aldus Carmabi.
Verder zal de organisatie geregeld op surveillance gaan waarbij mogelijke wetsovertredingen worden gemeld aan betrokken overheidsdiensten. Hiervoor heeft Carmabi een boot aangeschaft, een Eduardoño met de naam Yaru.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).