Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) heeft donderdag haar nieuwe verkavelingsplan Brakkeput Noord gelanceerd.

F05 APC verkavelingsplan 1De directie van APC, Evelyn Kruithof-Bor en Ramiro Griffith, hebben toen samen met de ministers Ruthmilda Larmonie-Cicilia van Economische Ontwikkeling, Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en Javier Silvania van Financiën het startsein gegeven voor de ontwikkelingen van het verkavelingsplan Brakkeput Noord.
Brakkeput Noord is een vervolg van de ontwikkeling van het verkavelingsplan Brakkeput Zuid dat 8 jaar geleden gelanceerd werd door APC. ,,Het omliggende gebied leeft al en deze locatie is een van de weinige nog te ontwikkelen woongebieden in de wijk. Er is daarom ook veel interesse om hier te wonen. Dat merken wij duidelijk omdat wij binnen 24 uur meer dan 100 aanmeldingen hebben ontvangen via onze Facebookpagina ‘APC Real Estate & Investment’ van geïnteresseerden die een kavel willen kopen”, aldus APC in een schriftelijke verklaring. ,,Inmiddels zitten we op circa 500 aanmeldingen. En dit terwijl er in het plan ruimte is voor 165 kavels. De woningbehoefte voor een eigen bouwkavel is dus groot.”
Elke kavel is gemiddeld 750 vierkante meter groot. Drie van deze kavels zijn ook bestemd voor het bouwen van appartementencomplexen. Het totale gebiedsplan betreft circa 13 hectare. Toekomstige ontwikkelingen aangrenzend aan de locatie bevatten een school, supermarket, groen en commerciële ruimten. ,,Alle nodige elementen om deze wijk nog aantrekkelijker te maken om te wonen”, vindt APC. ,,Daarnaast is de ligging naast natuurgebieden en Spaanse Water ideaal voor natuur-en (water)sportliefhebbers. Kwaliteit van wonen staat dus voorop.”
Tijdens de lancering donderdag gaf de APC-directie aan dat Curaçao door een moeilijke periode gaat, zeker het afgelopen jaar met de coronacrisis. ,,Maar het is tijd voor de wederopbouw van de economie. APC heeft vertrouwen in de economie en blijft daarom ontwikkelen. Met dit verkavelingsplan creëren we direct en indirect nog veel meer werkgelegenheid. Architecten, aannemers, hardware stores, meubelzaken, landscaping, makelaars en nog meer profiteren van dit ‘spin-off’-effect. Kortom, we bouwen infrastructuur, kavels en wijken. We bouwen verder aan de binnenstad, kantorenmarkt en economie. APC bouwt aan de toekomst van Curaçao.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.